Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Esasları ve Uygulama Okulları

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNİ ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI dersi ile ilgili Uygulama Okul Listeleri ekli listede yer almaktadır.

Öğretmenlik Uygulaması 17 Şubat 2019 ile 8 Mayıs 2020 tarihleri arasında (12 hafta) yapılacaktır.

Öğrencilerimizin aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri önemle duyurulur.

1.       Uygulama dersini alan öğrencilerle Fakültemiz Konferans salonunda

Ø  II. Öğretim Öğrencileriyle 11 Şubat SALI günü saat:12.00’da

Ø  I. Öğretim Öğrencileriyle 11 Şubat SALI günü saat:12.30’da

. bir toplantı yapılacaktır. Herkesin katılması gerekmektedir.

2.       Öğrencilerimiz 17 Şubat 2019 Pazartesi günü saat 13.30-14.30 arası Uygulama okullarına gidecekler ve Okul idarecileriyle görüşerek Uygulama öğretmeni ve ilgili okulun vereceği diğer konularda bilgi alacaklardır.

3.       Öğretmenlik Uygulaması dersiyle ilgili yapılacak etkinlikler “Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Esasları” çerçevesinde yapılacaktır.

4.       Öğrencilerimizin Öğretmenlik Uygulaması dersinde Uygulama Okullarında MEB’de Okullardaki öğretmenlerin tabi olduğu tüm kurallara (kılık kıyafet, izin, ders giriş çıkışları ve diğer sorumluluklara) riayet etmeleri gerekmektedir.

5.       Öğrencilerimiz Öğretmenlik Uygulaması yaparlarken tüm faaliyetlerini Fakültemizdeki Uygulama Danışmanı, Fakülte Uygulama Koordinatörü ve Okul Uygulama Öğretmeniyle koordineli bir şekilde yürüteceklerdir.

6.       Öğretmenlik Uygulaması dersiyle ilgili olarak hazırlanması gereken dosyada nelerin olması gerektiği “Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Esasları”yla ilgili dokümanda bulunmaktadır.

7.       Öğretmenlik Uygulaması dersiyle ilgili olarak ihtiyaç hissedildikçe bilgiler Fakültemiz WEB sayfasında yer alacaktır.

8.       Eğitimle ilgili yapılması gereken üç kitap özeti vizeden ÖNCEKİ hafta Fakülte Uygulama Koordinatörü Doç Dr Saadettin ÖZDEMİR’e teslim edilecektir.

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINIDA (STAJ) BAŞARILI DİLEKLERİMLE…

10.02.2020

Doç Dr Saadettin ÖZDEMİR