2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Yapıldı.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıran öğrencilerimiz için oryantasyon programı düzenlendi. Covid-19 korona virüs nedeniyle pandemi tedbirlerine uyularak I. Öğretim  ve II. Öğretim ayrı olacak şekilde iki grup halinde yapıldı. Kur’an tilaveti ile başlanılan etkinlikte öğrencilere üniversitemiz ve fakültemiz hakkında önemli bilgiler verildi.

Programda açılış konuşmasını yapan fakültemiz dekanı Prof. Dr. M. Sadık AKDEMİR fakültemize yeni katılan öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında köklü bir fakülteye geldikleri için şanslı olduklarını, akademik ve idari personel bakımından yeterli ve tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını, Isparta’nın suç oranı düşük yaşanabilir iller arasında üst sıralarda yer aldığını belirtti.

Programda söz alan Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevin KARABELA konuşmasında fakültemizde zorunlu Arapça hazırlık programının uygulandığını, hem eğitimleri süresince hem de mezun olduktan sonra Arapça’nın çok önemli olduğunu belirtti. Bu sebeple Arapça’yı en iyi şekilde öğrenmek için gereken gayreti göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Felsefe ve Din Bilimleri Din Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr.Ayse Sıdıka OKTAY konuşmasında akademik kadro ve altyapı olarak iyi bir fakülteye geldikleri için çok şanslı olduklarını bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Kendilerini iyi bir şekilde yetiştirip iyi bir ilahiyatçı olarak bilgilerini vatandaşlara aktarma yöntemlerini de geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Fakültemiz dekan yardımcımız Doç. Dr. Ali BULUT ise fakültemiz ve üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizin hem sosyal tesisler olarak hem de bilgi teknolojileri konusunda çok iyi durumda olduğunu, fakültemiz kütüphanesinde yaklaşık 16.000 kitap bulunduğunu üniversitemiz kütüphanesinde ise yaklaşık 191.000 basılı kitap, 271.000 elektronik kitap, 8783 süreli yayın, 46.188 elektronik dergi ve bilimsel araştırmalar için 72 online veri tabanından oluşan zengin bir koleksiyon bulunduğunu belirtti. Akademik konularla ilgili sorunları olduğunda Dekan ve Dekan Yardımcılarına, idari sorunları olduğunda ise hiç çekinmeden fakülte sekreterliğine müracaat edebileceklerini belirtti.

Oryantasyon broşürü indir

Yayın Tarihi: 26/11/2021