“Asya’da İslam’ın İzleri: Bangladeş Örneği” adlı konferans İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

26.10.2021 tarihinde fakültemiz konferans salonunda “Asya’da İslam’ın İzleri: Bangladeş Örneği” adlı konferans gerçekleştirildi. Fakültemizin MOU ve Mevlana anlaşmalarının bulunduğu Asian University of Bangladesh ile International Manarat University’de görev yapan Prof. Dr. Meer Monjur Mahmood Asya’da İslam’ın İzleri: Bangladeş Örneği adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Saat 12:30'da başlayan etkinlik 14:00'da tamamlandı.

Etkinlikte Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v.) döneminden başlayarak İslam’ın Asya’daki ve Bangladeş bölgesindeki gelişimi ele alındı.Konferans oturumu Prof. Dr. İsmail Hakkı Göksoy başkanlığında İngilizce olarak yapıldı ve Türkçeye simultane tercüme edildi.

Soru ve cevaplarla tamamlanan etkinlik sonrasında İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sadık Akdemir Fakülte ve Üniversite adına konuşmacıya hediye ve belge takdim etti.

Yayın Tarihi: 11/11/2021