Fakültemiz Akademik Personeli, Akademik Genel Kurul Toplantısında Bir Araya Geldi.

Fakültemiz dekanı, dekan yardımcıları ve değerli akademisyenlerimizin katılımıyla 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 15:30’da Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Fakültemiz Konferans Salonunda yapılan Akademik Kurul Toplantısı, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muhammet Sadık AKDEMİR’in teşekkür konuşması ile başladı. Toplantıda dönem boyunca gerçekleştirilen çalışma ve etkinliklerin yanı sıra yeni eğitim öğretim dönemine yönelik hedefler konusunda bilgi verildi.

Akademik Kurul Toplantısı’nda 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi boyunca gerçekleştirilen çalışmalar, Ar-Ge faaliyetleri, eğitim alanında öğrenciler ve akademik personele ilişkin güncel durum ve fakültemizdeki idari ve akademik işleyiş hususunda akademisyenlerle fikir alışverişinde bulunuldu. Dekan Prof. Dr. AKDEMİR konuşmasında bilimsel ve sosyal faaliyetler, eğitim ve öğretim programlarında yapılan güncellemeler, öğrenci danışmanlığı, ders müfredat, katalog ve notlarının güncellenmesi, bölüm seminer programları, fakülte dergisi, kalite ve akreditasyon çalışmaları, gerçekleştirilecek bilimsel ve sosyal faaliyetler ile fakültenin fiziki imkânlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca 2022-2023 eğitim öğretim dönemi Güz yarıyılına yönelik hedefler, verilecek derslerin usul ve esasları Akademik Kurul Üyeleri ile paylaşıldı.

Toplantıda Isparta il Müftülüğü ile birlikte yürütülen ve Ulu Cami’de halka yönelik verilen “İlim ve Hikmet” derslerinin kapsam ve muhtevası hakkında detaylı bilgi sunuldu. Dekanımız Prof. Dr. AKDEMİR konuşmasında SDÜ İlahiyat Fakültesi İl Müftülüğü İşbirliğiyle “İlahiyat Fakültesi Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Protokolü” kapsamında sürdürülen Hafızlık Projesinin öğrenciler tarafından büyük ilgi ve alaka gördüğünü açıkladı.

Dekanımız Prof. Dr. Muhammet Sadık Akdemir, 24.06.2022 tarihinde Ordu İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 27. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı’na katıldığını belirterek, alınan kararları genel kurula katılan öğretim üyeleriyle paylaştı.

Toplantı soru cevap kısmının ardından, öğretim üyelerimizin önerileri alınarak, Dekanımızın 2022-2023 öğretim yılının hayırlı olması temennisi ve katılımcılara teşekkürleri ile tamamlandı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının, öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize, fakültemiz, üniversitemiz ve tüm eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını niyaz eder, sağlıklı bir akademik dönem ve başarılar dileriz.

Yayın Tarihi: 06/10/2022