Fakültemiz Akademik Seminerleri kapsamında Prof. Dr. Mehmet Saffet Sarıkaya tarafından “Fütüvvetnâmeler

Fakültemizin daha önceden yapılmasını planladığı, akademisyenlerin kendi uzmanlık alanlarını tanıtmalarına yönelik akademik seminerler dizisinin ilki, bugün saat 15:00’te İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Saffet SARIKAYA'nın, Fütüvvetnâmeler - üzerine verdiği semineriyle gerçekleştirildi.

Bu seminerinde, Ahiliğin adab ve erkanını anlatan el kitapları olan Fütüvvetnameler hakkında doktora tezi hazırladığını söyleyen Sarıkaya, tarihsel süreçte kaleme alınan erken dönem Fütüvvetnamelerden örnekler vererek bu eserlerle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sarıkaya süreç içerisinde genel muhtevalı Fütüvvetnamelerin dışında farklı meslek gruplarına ve tarikatlara münhasır Fütüvvetnamelerin de kaleme alındığını belirtmiş ve  bu tür Fütüvvetnamelerin muhtevalarından söz etti. Konuşmasının devamında Fütüvvetnameler üzerinde Türkiye’de yapılan güncel çalışmalardan da bahseden Sarıkaya,  yazma eserler kütüphanelerinde henüz çalışılması gereken çok sayıda Fütüvvetname örneği bulunduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 10/11/2022