Fakültemiz Öğrencilerinin Mezuniyet Heyecanı

Mutlu, hüzünlü, yorucu bir o kadar da gurur verici üniversite hayatını geride bırakan öğrencilerimiz, heyecanla bekledikleri mezuniyet gününe kavuştu. Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2019-2020 / 2020- 2021 Eğitim- Öğretim Yılları mezunlarını 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanında düzenlenen törende geleceğe uğurladı. Düzenlenen törene SDÜ Rektörü yardımcısı Prof. Dr. Nihat AYYILDIZ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Tamer BÜYÜKKÜPCÜ, Isparta İl Müftü yardımcısı Halil TAŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Sadık AKDEMİR, çeşitli Fakültelerin dekanları, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Fakülte öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlayan törende, Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Sadık Akdemir yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada fakültemiz lisans programlarından mezun olan öğrencilerimizin sevincini paylaşmak ve fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin bireyleri şerefle uğurlamak üzere bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve üniversitemiz adına herkese teşekkür ediyor, mezuniyet törenimize hoş geldiniz diyorum. Genç mezunlarımız yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Değerli öğrencilerimiz mezunlar olarak bir ilki de yaşamak durumunda kaldınız. Pandemi nedeniyle üniversite eğitiminizin son bir buçuk yılını fakülteniz, arkadaşlarınız ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Eğitim her ne kadar uzaktan yapılmış olsa da akademik olarak süreci başarılı bir şekilde tamamladık. Fakülte olarak öğrencilerimizin kendi alanlarında daha iyi yetişebilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için her türlü desteği sağladık. Arkanıza dönüp baktığınızda, hepiniz bu süreçte başarılı bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün geldiğiniz bu aşamada her biriniz kendiniz ve ailenize olduğu gibi ülkemize ve dünyaya karşı sorumlu meslektaşlarımızsınız. Meslektaşımız diyorum artık hepiniz mezun olmakla öğrencilik hayatınız sona erdi ve mesleğe atılmak için hayatınızdaki en önemli kilometre taşlarından biri olan üniversite aşaması nihayete erdi. İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde üniversite eğitim sürecinde size verilen en üst bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak, önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler başarıdan başarıya koşarken Süleyman Demirel Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Isparta İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Tamer BÜYÜKKÜPCÜ törende yaptığı konuşmada böyle güzel bir günde mezun öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı onur duyduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Bugün sanki gençlerimiz için bir şeyler bitmiş gibi düşünülebilir. Hâlbuki aslolan bugün nelerin başladığını fark edebilmektir. Hayatı layıkıyla değerlendirebilmek bu noktada, hepimize, her yaşta, mutlaka önemli bir görev olarak addedilmelidir. Biz, Rabbimizin ol emri ile olmuş ve bir gün öl emriyle emaneti teslim edecek varlıklarız. Ol ile öl arasında yaşadığımız hayatın bizler için ne değer taşıdığını şimdiden düşünmemiz gereklidir. Biz, olmak ile ölmek arasında olmayı becerebilmek için oku emrinin gereğini yerine getirmeyi kendimize bir görev bildik. İşte bu emrin bir gereği olarak sizler bugün bölümlerinizden üniversiteden mezun oldunuz. Ama okuma emri ölüm gelinceye kadar hiç bitmeyecektir. Biz okudukça olgunlaşması gerekenler olacağız. Akademik bilgi mutlaka çok önemlidir ama bitmez ve yetmez. Akademik bilginin bize ol emri gereğince olgunlaşmayı olmayı ve ardından hayatı daha güzel algılamayı hatırlatabilmesi gereklidir. Kıymetli gençler diploma çok önemlidir ama yeterli değildi. Bilgi çok önemlidir ama yeterli değildir. Bilgi eyleme geçtikten sonra gerçek anlamını kazanır. Hayatın her anını imtihan bilinci ile yaşamak bu sorumluluğu taşımak önemlidir. Biz sizleri seviyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz, bu noktada ben inanıyorum ki bu bilinç ile hayata girecek ve sevgiyi yaygınlaştırmanın yolunu mutlaka bulacaksınız. Birçoğunuzla meslektaş olacağız, Milli Eğitimde birlikte çalışacağız. Sizlerden aldığımız o güzel enerjiyle çocuklarımıza daha güzel bir vatan bırakmak için emek vereceğiz. Allah hepinize hayırlı nasipler versin, hayırlı insanlarla karşılaşmayı nasip etsin, rızkınız temiz olsun, Rabbim elinizi hiç bırakmasın diyor hepinize saygılar sunuyorum.”

Törende daha sonra 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi sonu genel not ortalamasına göre Fakültemizde dereceye giren Resul KORKMAZ, Medine METE ve Mohammed Mahmood Fayhan FAYHAN’a başarı ödülleri takdim edildi. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarız.

Töreni izlemek için tıklayınız

Yayın Tarihi: 29/09/2021