Öğrencilerimiz 2. Türkiye Geneli İlahiyat Gençlik Buluşmasına Katıldı

Fakültemiz öğrencileri İlahiyat Derneği ve Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından İstanbul’da düzenlenen “2. Türkiye Geneli İlahiyat Gençlik Buluşması”na katıldı.

Türkiye genelinde ikincisi düzenlenen İlahiyat Gençlik Buluşması'nda Türkiye’nin muhtelif illerinden, 57 farklı üniversiteden İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinden yaklaşık 5 bin öğrenci ve mezunları Üsküdar'daki Türkiye Voleybol Federasyonu Burhan Felek Salonu'nda gerçekleştirilen programda bir araya geldi.

Etkinlikte gençler arasındaki birlik ruhunun güçlendirilmesi, öğrencilerin potansiyellerine yönelik farkındalıklarının geliştirilmesi ve toplumsal alanda kendilerine düşen sorumluluk bilincinin kavratılması hedeflendi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, programda yaptığı konuşmada gençlerin Peygamberin varisleri olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “…hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden biz olacağız. Sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, İslam, bütün insanları aydınlatmak, karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen evrensel bir din. Biz de evrensel İslam anlayışıyla bütün insanlığı hayra çağıracağız.”

Uluslararası Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya 2'ncisi Abdulkerim İleri'nin Kur'an tilavetiyle başlayan ve Halil Necipoğlu’nun konser verdiği programa; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi, Türkiye İlahiyatlar Derneği Başkanı Salih Turan ve farklı şehirlerden gelen yaklaşık 5 bin öğrenci katıldı.

Yayın Tarihi: 04/01/2022